Näin tuot itsesi näkyvämmäksi työnhakijaksi

28.08.2020

Vieraskynäkirjoitus: Jasmina Fettah, markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen.

Kun puhutaan henkilöbrändäyksestä, monelle saattaa nousta pieni tuskanhiki pintaan: "Mitä? En ole koskaan tällaista edes ajatellut!". Ei ole syytä paniikkiin. Henkilöbrändi löytyy oikeastaan meiltä jokaiselta. Voit kuitenkin viedä tämän ihan toiselle tasolle, jolloin puhutaankin tietoisesta henkilöbrändäyksestä - brändäyksen kohteena olet sinä. Päästyäsi brändäyksen makuun, saatat huomata muun muassa seuraavia tuloksia:

  • Muille jää vahvempi muistikuva sinusta
  • Kasvatat verkostoasi ja tutustut mielenkiintoisiin ihmisiin
  • Kanssasi halutaan tehdä yhteistyötä
  • Sinulle saatetaan tarjota upeita työmahdollisuuksia.

Kyllä vain, henkilöbrändäystä voidaan hyödyntää myös erittäin tehokkaasti työnhaussa.

Miten sitten lähtisit liikkeelle? Tässä blogiartikkelissa jaan kolme hyvää vinkkiä - nappaa nämä käyttöösi ja aloita itsesi brändääminen.

1. Hyödynnä sosiaalinen media.

Se on sanomattakin selvää, että sosiaalisen median käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti. Voit valita lukuisista vaihtoehdoista, mikä vain itsellesi tuntuu luontevimmalta tavalta tehdä sisältöä. Olisiko videon tuottaminen sinulle helpointa, vai koetko valokuvaamisen vahvuudeksi? Kenties tarinankerronta ja kirjoittaminen luonnistuu? Vahva some-persoona koostuu myös vuorovaikutuksesta. Olet siis aktiivisesti yhteydessä seuraajiisi ja luot luottamussuhdetta siinä samalla. Pian huomataan, että sinun kanssa on ilo tehdä yhteistyötä.

2. Verkostoitumisen voimaa

Kun puhutaan verkostoitumisesta, ohjaisin sinut suoraan LinkedIniin. Tämän helpommaksi ei nimittäin verkostoituminen voi tulla. LinkedIn on paikka, joka kuhisee eri alojen ammattilaisia, alanvaihtajia, työnhakijoita, yrittäjiä. Yritä tuoda itsesi näkyväksi persoonaksi myös LinkedInissä esimerkiksi tuomalla portfoliosi tai muut työnäytteesi esille, luomalla omaa sisältöä ja osallistumalla kiinnostaviin keskusteluihin. Vuorovaikutus on tässäkin sosiaalisen median kanavassa kaiken a ja o.

3. Tuo taitosi ja osaamisesi esille

Väärä valinta on se, että jää hissukseen piiloon. Itsensä brändääminen on nimittäin 100 % tekemistä. Turha vaatimattomuus kannattaa nyt unohtaa ja olla sen sijaan rohkea. Rohkea tuomaan oma osaaminen muiden tietoisuuteen. Rohkea välittämään sitä sanomaa, että sinä olet paras valinta työntekijäksi. Tätä potentiaalista työntekijää ei työnantajan kannata päästää menemään ohitseen, eihän?

Voit valita useista vaihtoehdoista itsellesi sopivimman: kirjoita blogia, perusta verkkosivu/portfolio, julkaise artikkeleita, äänitä omaa podcastia, tee asiantuntijavideoita.

Hurjasti tsemppiä työnhakuun!


Vieraskirjoittaja: Jasmina Fettah

Instagram: @palveluistabisnesta

LinkedIn: Jasmina Fettah