Blogi

Onko arvojen listaaminen ja pohtiminen sinulle haastavaa? Olen koonnut listan arvoista, joiden avulla pääset vauhtiin arvotyöskentelyssäsi. Katso listaa ja pohdi, että mitkä arvot nousevat sinulle erityisen tärkeäksi. Muista, ettei ole olemassa oikeita tai vääriä arvoja.

Olet varmaan nähnyt vitsailuja netissä, kuinka 22 vuotiaana vastavalmistuneena pitäisi olla kymmenen vuotta työkokemusta ollakseen vahvoilla työnhaun hetkellä. Monet työttömät tuskailevat, ettei töitä saa kokemuksen puutteen takia - ja miten työkokemusta voi kerryttää, jos ei ole töitä? Työttömyys ei välttämättä tarkoita aukkoja CV:seen tai...

Hakemalla pelkästään avoimia työpaikkoja avoimista hauista, käytät todellisuudessa hyvin pienen osan potentiaalistasi töiden löytämisen suhteen. Paljon puhutaan piilotyöpaikoista, mitä kautta moni päätyykin työpaikkaansa. Lisäksi on avoimia hakemuksia, harjoitteluja, suorahakua ja monia muita väyliä, mitä kautta työhön voi päätyä.

CV:ssä ja työhakemuksessa kerrot vahvuuksistasi, osaamisestasi ja saavutuksistasi. Näiden kaikkien kuvailuun tarvitset itsetuntemusta. Ilman itsetuntemusta on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, hahmottaa edellä mainittuja asioita.